Asul din mâneca finlandezilor. Cum ar putea deveni NOKIA, din nou, numărul 1

0
1929


Nokia, candva cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, se reorganizează după renunţarea la divizia de telefoane in favoarea americanilor de la Microsoft.

Preşedintele Nokia, Risto Siilasmaa, a publicat un post pe blog in care explică direcţiile in care va merge compania după ce a ieşit din business-ul cu telefoane mobile. Compania, care are o istorie de 150 de ani, caută să se reinventeze aşa cum a făcut-o de alte două ori in trecutul său.

Istoria Nokia a inceput in 1865, cand Frederik Idestam, inginer minier, a inființat o fabrică de hartie in sud-vestul Finlandei, in apropiere de orașul Tampere, de-a lungul raului Tammerkosk. in 1871, Idestam cu ajutorul prietenului său Leo Mechelin, a transformat compania din companie privată in societate pe acțiuni, redenumind-o Nokia, nume sub care este cunoscută și astăzi. Ulterior compania a vandut produse din cauciuc, pentru ca in 1967 să intre pe segmentul de echipamente pentru telecomunicații.

Rămasă fără cea mai importantă divizie, cea de Devices & Services, vandută pe 7,2 miliarde de dolari celor de la Microsoft, compania Nokia va pune accent in viitor pe divizia de hărţi HERE, pe Nokia Siemens Network şi recent creata divizie Advanced Tecnologies (Tehnologii Avansate).

Asul din maneca finlandezilor. Cum ar putea deveni NOKIA, din nou, numărul 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.