Manifestul ENGAGE semnat in Finlanda

0
1508

Scopul proiectului ENGAGE este acela de a ajuta regiunile rurale din intreaga Europa

La conferința care a avut loc in Finlanda in data de 11 septembrie, s-a semnat manifestul platformei politice a proiectului ENGAGE. Din partea județului Harghita, actul a fost semnat de către președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Scopul principal al proiectului ENGAGE este acela de a ajuta regiunile rurale din intreaga Europa, ca liderii și experții să conștientizeze că este posibilă dezvoltarea in mod eficient a rețelelor de bandă largă de internet in regiunile rurale, in conformitate cu standardele de durabilitate, chiar și pentru consolidarea activității economice a populației locale.

Documentul de zece puncte cuprinde prevederi tehnice care fac referire la crearea rețelelor de internet de bandă largă locale, respectiv prevederi care vizează ridicarea nivelului de calitate a serviciilor de internet, astfel incat să nu existe diferențe intre conexiunea existentă in zonele urbane și cele rurale. Penultimul punct al manifestului programului ENGAGE se referă la stabilirea rolului autorităților locale și regionale. Astfel autoritățile locale pot contribui la modelarea legăturii comunicaționale dintre sfera publică și cea privată, prin acordarea de ajutor financiar și tehnic comunităților.

Manifestul ENGAGE semnat in Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.