Romii, ţinta rasismului în Finlanda

0
1583

Două treimi dintre finlandezi cred că este mult sau destul de mult rasism in ţara lor, romii fiind populaţia faţă de care aceştia au cele puternice resentimente, potrivit unui sondaj TNS Gallup, citat de Helsinki Times, in ediţia electronică de joi, citată de Mediafax.

Potrivit sondajului, comandat de Helsingin Sanomat, dintre toate minorităţile, finlandezii au cele mai multe resentimente faţă de romi, somalezi şi musulmani.

Astfel 37 la sută dintre finlandezi au o părere negativă in legătură cu romii. Această atitudine poate fi explicată parţial prin faptul că romii din Finlanda sunt asimilaţi cu cerşetorii romi veniţi din Romania, afirmă Magdalena Jaakkola de la Universitatea din Helsinki.

Finlandezii au fost intrebaţi in legătură cu atitudinea pe care o au faţă de 17 naţionalităţi sau minorităţi. Dintre acestea, 13 au primit păreri pozitive din partea majorităţii populaţiei. O mare parte dintre finlandezi (35 la sută) cred că islamul este o ameninţare pentru valorile occidentale şi pentru democraţie.

Romii, ţinta rasismului in Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.