Finlanda ne da aripi

0
1742


Finlanda a sugerat că este dispusă să accepte varianta de aderare a Romaniei şi Bulgariei la spaţiul Schengen, in două etape, pe parcursul anului 2012 – graniţele aeriene şi maritime in martie, in timp ce chestiunea graniţelor terestre ar urma să fie discutată in iulie.

Şeful Departamentului Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Marian Tutilescu, consideră că Romania are 80-90 la sută şanse să adere la spaţiul Schengen in trepte, in 2012, apreciind că Olanda şi-ar putea schimba poziţia după raportul pe justiţie al CE din februarie. Marian Tutilescu a declarat, la RFI, că rămane optimist şi că speră că Olanda işi va „flexibiliza” poziţia după raportul de monitorizare pe justiţie. „Raportul MCV din vara aceasta a fost interpretat diferit, pentru că există o notă de subiectivism. Olanda consideră că nu sunt progrese suficiente, spre deosebire de celelalte state membre, care consideră că sunt progrese clare, evidente şi ireversibile. Fiind vorba despre acest subiectivism, credem noi că următorul raport ar putea să-i convingă să-şi flexibilizeze poziţia şi să inţeleagă intr-adevăr că este un progres evident, ireversibil”, a spus şeful Departamentului Schengen.

in schimb, Olanda nu işi va schimba poziţia pe tema aderării Romaniei şi Bulgariei la Schengen, a declarat un purtător de cuvant al Ministerului olandez de Interne, relatează radioul naţional bulgar. Guvernul olandez a insistat mereu că obligatorie este inregistrarea de rezultate in combaterea corupţiei şi crimei organizate, a spus purtătorul de cuvant, precizand că, din moment ce raportul CE din vară nu a fost atat de bun, Parlamentul olandez nu poate susţine aderarea in acest moment. El a reiterat că guvernul olandez este de acord că cele două state au indeplinit toate criteriile tehnice, dar sunt necesari paşi mai fermi in combaterea corupţiei şi crimei organizate.

….

Finlanda ne da aripi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.