Preşedintele Finlandei îi bate obrazul României cu romii cerşetori

3
3281

Preşedintele finlandez, Tarja Halonen, a atras ieri atenţia Romaniei asupra modului cum gestionează problema minorităţii romilor.

Aflată in vizită oficială la Bucureşti, Halonen s-a declarat „intru totul de acord” cu preşedintele Băsescu că problemele romilor trebuie rezolvate cu implicarea instituţiilor europene, dar a avertizat că la fel de „important este să facem curăţenie la noi acasă”.

Halonen a dat exemplul Finlandei, care, la 5 milioane de locuitori, are o minoritate de 10.000 de romi cu acces garantat la educaţie şi la locuinţe. Cei doi preşedinţi au discutat despre problemele romilor in contextul in care UE pregăteşte o strategie comunitară pentru această minoritate.

Halonen: „Cerşetoria nu este o muncă”

intrebat de presa finlandeză ce poate face ţara noastră pentru a stopa emigraţia romilor, Băsescu a răspuns că „Romania nu va introduce niciodată restricţii de circulaţie cetăţenilor săi”, indiferent de etnie, care aleg să plece la muncă in străinătate pentru că sunt mai bine plătiţi.

„Cerşitul nu este o muncă”, a intervenit insă Halonen. Potrivit preşedintelui finlandez, fenomenul, ajuns la Helsinki odată cu romii din ţara noastră, a fost „un şoc”. „Nu suntem aroganţi”, a mai spus ea, precizand insă că cerşetoria rămane totuşi „aspectul cel mai vizibil” legat de Romania… EVZ.ro

3 COMENTARII

 1. STIMATI PRIETENI
  Raspunsul dat de domnul traian basescu , doamnei TARJA HALONEN,presedintele Finlandei , reprezinta , dupa parerea , CEA MAI MARE GAFA POLITICA DIN ISTORIA MODERNA A ROMANIEI .
  A sosit momentul sa spunem cuvintelor pe nume , domnule traian basescu .Chiar nu vedeti ce se intampla in toata Europa ?
  Indiferent unde mergem ( Franta ,Italia , Spania , Belgia , Finlanda etc) suntem facuti : HOTI ,TIGANI , CERSETORI ,CRIMINALI .
  Chiar credeti stimate, domnule traian basescu , ca are cineva ceva cu noi ?
  Prin cuvintele D-vs , ati jignit , nu numai poporul roman , dar si comunitatea de romii din a ceasta tara care munceste corect si cinstit .

  Cu deosebit respect ,
  VERBAN MIHAI

 2. La care comunitate de romi va referiti? Din ce tara? Sper ca nu la cea din Finlanda a carei situatie, se vede ca nu o cunoasteti. Romii se feresc de munca in toate tarile, inclusiv in Finlanda. Informati-va la biroul fortelor de munca si veti afla.

 3. mare dreptate ai Mikko…au o viteza la fugitul de munca…Mai bine fura,cersesc si incearca sa iti vanda tot felul de „aur”….Asa natie nu am mai pomenit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.