Ambasadorul Finlandei: Independenţa înseamnă şi libertatea de a alege, dar şi a lucra împreună pentru binele comun

0
2292

Finlanda marchează Centenarul independenţei – 100 de ani de libertate prin care țara şi-a consolidat viitorul. Ambasadorul finlandez la Bucureşti ne invită să ne alăturăm sărbătorii lor, în pregătirea centenarului României, de anul viitor.
„Istoria fiecărui popor este diferită. Când Finlanda şi-a câştigat , acum 100 de ani, era despre câştigarea libertăţii şi a autodeterminării, lucruri la care finlandezii visau de mult. În timp, ideii de independenţă i s-au adăugat respectul şi responsabilitatea. Respectul pentru generaţiile vârstnice, pentru integritatea, sacrificiul şi hotărârii lor pentru munca la construcţia unei ţari independente”, a spus Paivi Pohjanheimo, ambasadorul Finladei la Bucureşti.
„Responsabilitatea tuturor este să sprijinim ceea ce am obţinut, o societate prosperă, cu instituţii sănătoase şi funcţionale, dar şi responsabilitatea pentru valorile naţiunii noastre democratice: statul de drept, o bună guvernare şi egalitate. Independenţa înseamnă şi libertatea de a alege, dar şi a lucra împreună pentru binele comun. Este despre parteneriat şi cooperare la nivel naţional, în cadrul UE, european şi internaţional. Iar acum, când România intră în anul centenarului aniversării, sunt foarte bucuroasă să urăm toate cele bune poorului român şi României. La mulţi ani!”, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.