Politistii romani ar putea patrula prin Finlanda, de sarbatori

0
1632

Ministrul de Interne, Radu Stroe susţine că la nivelul MAI a fost demarat un proiect care să permită detaşarea poliţiştilor romani, pe durata sărbătorilor de iarnă, in state membre UE, inclusiv in Republica Finlanda, in cazul in care acest lucru va fi solicitat de către autorităţile naţionale.

Poliţiştii vor merge in Europa pentru a combate „criminalitatea de vitrină” şi activităţile de cerşetorie săvarşite de cetăţenii romani pe teritoriul statelor europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Declaraţia oficialului MAI a fost făcută in cadrul unei intalniri cu ministrul de Interne din Republica Finlanda, Päivi Räsänen.

Totodată, ministrul Radu Stroe a propus omologului finlandez analizarea posibilităţii de a negocia şi de a semna un acord privind cooperarea poliţienească sau a unui memorandum de inţelegere la nivel ministerial.

in cadrul intalnirii ce s-a desfăşurat la sediul M.A.I. au fost discutate atat elemente ale cooperării romano-finlandeze in domeniul afacerilor interne, cat şi aspecte privind procesul de aderare a Romaniei la Spaţiul Schengen. Totodată, discuţiile purtate de cei doi oficiali au vizat şi problematica gestionării de către autorităţile romane a frontierelor externe.

Cu această ocazie, ministrul Radu Stroe a subliniat atenţia deosebită pe care Ministerul Afacerilor Interne o acordă intensificării cooperării poliţieneşti, un exemplu in acest sens fiind disponibilitatea părţii romane de a continua misiunea de asistenţă şi sprijin operativ a ofiţerilor de poliţie romani in Republica Finlanda.

mai mult :
Politistii romani ar putea patrula prin Finlanda, de sarbatori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.