Nord Stream: posibil nou traseu pentru Finlanda

0
1663

Partenerii proiectului rusesc de gaze naturale Nord Stream sunt dispuşi să modifice traseul gazoductului, care va trece pe sub Marea Baltică, pentru a răspunde ingrijorărilor Finlandei legate de protecţia mediului, a declarat premierul rus, Vladimir Putin, citat de Ria Novosti.

„Participanţii la proiect sunt pregătiţi să aleagă orice traseu acceptat de Finlanda”, a spus Putin la o conferinţă de presă, după incheierea unor discuţii cu omologul finlandez, Matti Vanhanen, la Helsinki. Discuţiile au avut ca obiect convingerea autorităţilor finlandeze să aprobe proiectul rusesc.

Construcţia gazoductului, prin care vor trece 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an spre Europa de Vest, a fost amanată de mai multe ori din cauza ingrijorărilor statelor baltice legate de poluarea mediului şi de securitate. Principalii acţionari ai Nord Stream sunt Gazprom (51%), grupurile germane Wintershall Holding şi E.ON Ruhrgas (ambele cu 20%) şi compania olandeză Gasunie (9%), care doresc să inceapă livrările de gaze in 2011. Rusia asigură in totalitate necesarul de gaze al Finlandei şi 70% din cel de petrol. (Mediafax)… Nord Stream: posibil nou traseu pentru Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.