Grevă aeriană în Finlanda, în ajunul summitului liderilor UE

0
1479

Chiar in ajunul summitului liderilor Uniunii Europene care are loc in Finlanda, compania aeriană finlandeză e paralizată de o greva. Majoritatea zborurilor internaţionale au fost anulate, iar pe aeropoturile din Finlanda mai aterizează doar cateva dintre aeronavele companiilor europene.

Peste o mie cinci sute de membri ai personalului auxiliar de zbor protestează astfel faţă de intenţiile companiei de a recurge la forţă de muncă mai ieftină recrutată din Estonia. După luni intregi de negocieri cu compania naţională aeriană, sindicatul a convocat greva ca ultimă metodă de protest.

Premierul finlandez a cerut ambelor părţi implicate in conflictul de muncă să găsească o soluţie ca summitul liderilor Uniunii Europene programat să aibă loc maine la Lahti să nu aibă de suferit.

El a promis insă că guvernul, care deţine 58% dintre acţiunile companiei de zbor, nu va interveni in negocieri. Sindicatele nu s-au lăsat impresionate şi s-au folosit de acest prilej pentru a-şi face auzite mai bine revendicările.

Peste o mie trei sute de demnitari şi jurnalişti sunt aşteptaţi să sosească zilele acestea in Finlanda iar anularea zborurilor ar aduce o pierdere de aproape 2 milioane şi jumătate de euro companiei aeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.