Finlanda vrea urgent solutii pentru Turcia

0
1655

Presedintia finlandeza a UE a acordat doua saptamini Turciei pentru a-si indeplini angajamentele si Comisiei Europene pentru a gasi o solutie in cazul in care acest lucru nu se intimpla.

Premierul finlandez Matti Vanhanen a ridicat miza politica a discutiilor dintre UE si Ankara, declarind ca problema nu mai poate fi aminata – daca Turcia nu-si onoreaza angajamentele, UE trebuie sa ia in considerare efectele asupra procesului de aderare.

Presedintia cere masuri

Pentru a se gasi un raspuns potrivit in aceste circumstante, Comisia trebuie sa faca recomandari in prima saptamina din decembrie, iar ministrii de externe ai UE vor decide asupra acestui subiect in intilnirea din 11 decembrie, a precizat primul-ministru finlandez. El spune ca presedintia Uniunii nu intentioneaza sa ridice problema Turciei la Consiliul European din decembrie, asadar deciziile trebuie luate inainte de aceasta reuniune. Dupa raportul CE din 8 noiembrie, Comisia ceruse Turciei ca pina la sfirsitul anului sa-si extinda acordul vamal cu Ciprul si sa deschida porturile pentru navele cipriote.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.