Cersetori romani langa o autostrada din Finlanda

0
1692

Un grup de cersetori romani, care a sosit in Helsinki din Polonia, saptamana trecuta, si-a instalat o tabara pe un camp, intre doua autostrazi importante din Finlanda. Potrivit publicatiei Helsingin Sanomat, familiile Matei si Varga locuiesc in doua corturi. Autoritatile din Helsinki au anuntat, de curand, ca toti copiii cersetori vor fi luati in grija serviciilor sociale si trimisi la orfelinate. „Nu ne putem tine copiii in strada.

De aceea suntem aici si nu in strada”, a spus Margareta Matei. Barbatii sunt cei care merg pe strazi si cersesc, in timp ce femeile si copiii raman in tabara. Unele persoane si-au exprimat ingrijorarea pentru conditiile de trai ale cersetorilor, mai ales ale copiilor acestora. Unii oameni care au trecut pe langa zona de campare de la est de Helsinki le-au adus cersetorilor mancare si echipamente de camping.

Autoritatile nu vor interveni in aceasta problema pana in luna iunie, cand patrulele de la Primaria din Helsinki vor iesi in strada pentru a vorbi cu cersetorii, pentru a afla de ce au venit in Finlanda si pentru a-i informa asupra drepturilor si obligatiilor lor…. gardianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.