Finlanda, ultima tara din zona euro cu perspectiva stabila a ratingului AAA

0
1630


Finlanda s-a felicitat marti pentru increderea primita de la agentia de evaluare financiara Moody’s, fiind ultima tara din zona euro care are cel mai ridicat rating posibil (AAA) cu o perspectiva „stabila”, relateaza AFP.

„Ministerul de Finante este multumit sa anunte increderea puternica pe care Moody’s o are in capacitatea Finlandei de a-si gestiona economia”, arata un comunicat.

Moody’s a anuntat luni seara ca reduce perspectiva de rating a imprumuturilor pe termen lung de la „stabila” la „negativa” pentru Germania, Luxemburg si Olanda, ceea ce face ca Finlanda sa ramana ultima tara din cele 17 state membre ale zonei euro cu rating „stabil”.

Totodata, Moody’s a subliniat ca economia si finantele publice finlandeze vor fi intr-o situatie complicata daca in zona euro criza va continua, problemele de aici putand sa afecteze principalele sectoare de export ale Finlandei, a adaugat ministerul.

Agentia a justificat aceasta decizie de pastrarea a perspectivei stabile prin sanatatea finantelor publice finlandeze, stabilitatea unui sector bancar ce a investit putin in restul zonei euro, economisirea din randul populatiei si dorinta Finlandei de a se proteja de pierderi, solicitand garantii din partea altor tari din zona euro care se imprumuta de la partenerii lor

Finlanda, ultima tara din zona euro cu perspectiva stabila a ratingului AAA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.