Mărturiile șocante ale ultimilor ruși care au mai putut ajunge în Europa cu trenul, prin Finlanda pe rura Sankt Petersburg – Helsinki

0
800

Exact când ultimul tren Allegro din Sankt Petersburg a intrat peronul 9 al Gării Centrale din Helsinki, duminică la ora 19.05, a început să cadă o ninsoare slabă. A fost ultimul tren din Rusia către Finlanda. În ultimele 31 de zile, după ce Rusia a invadat Ucraina, a fost o cale de evadare simplă către Occident pentru rușii nemulțumiți și disperați, scrie William Doyle pentru Politico.

Duminică 27martie, ultimul tren Petersburg-Helsinki, a sosit în gara centrală din capitala Finlandei. A fost ultimul tren din Rusia către Occident. Pasagerii trenului vorbesc despre șocul pe care l-au trăit după începutul invaziei și despre câți ruși cred în propagandă.

Unii dintre ei purtau valize atât de grele încât abia le puteau târî. Mulți vorbeau engleza destul de bine, unii chiar perfect. Mulți păreau din clasa de mijloc sau înstăriți, dar nu toți.

 În metrou, pe stradă și în aeroport, poliția oprește oamenii și le citesc mesajele pe telefoane. Unii cred că nu sunt patrioată, că îmi urăsc țara. Dar îmi iubesc țara și nu-mi place guvernul. Mi-e teamă că Rusia ar putea deveni Coreea de Nord. 

mai mult la /universul.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.