Finlanda, țară neutră învecinată cu Rusia, negociază un acord de colaborare militară cu Statele Unite și speră să-l semneze la toamnă

0
1411

Finlanda, țară neutră învecinată cu Rusia, negociază un acord de colaborare militară cu Statele Unite și speră să-l semneze la toamnă, a spus ministrul finlandez al apărării Jussi Niinisto, citat de Reuter. El a precizat că înțelegerea discutată pe fondul creșterii temerilor țărilor nordice față de politicile rusești nu va conține vreun angajament de a sări în apărarea Finlandei, de felul celui de care beneficiază membrii NATO.
Niinisto a spus că acordul va aduce o aprofundare a colaborării în care Washingtonul și Helsinki deja cooperează. Finlanda, care are o graniță cu Rusia lungă de peste 1300 km, a participat anul acesta pentru prima oară la o cină cu liderii NATO la summit-ul de la Varșovia. Reutes scrie însă că finlandezii știu că o eventuală aderare la NATO ar stârni mânia Rusiei. Suedia, țară și ea neutră, a semnat deja un acord militar cu Statele Unite în luna iunie.
niinisto-lofven_regeringskansliet

http://www.europalibera.org/a/27938437.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.