Finlanda, prima pe noua listă de sancţiuni a Rusiei

0
1629

Rusia va analiza posibilitatea impunerii de sancţiuni împotriva unor state occidentale, prima vizată fiind Finlanda, afirmă Nikolai Patruşev, şeful Consiliului rus pentru Securitatea Naţională, informează site-ul agenţiei AP.
Patruşev a făcut aceste declaraţii după o reuniune a Consiliului pentru Securitatea Naţională la care a participat şi preşedintele Vladimir Putin.
CAdTZKDWgAA57nT
Printre măsurile luate în considerare de Moscova se numără modificarea condiţiilor favorabile destinate companiilor de cherestea din Finlanda ca reacţie la refuzul Guvernului de la Helsinki de a acorda viză unui oficial rus.
În discursul rostit la reuniune, Vladimir Putin a declarat că Occidentul vrea să pedepsească Rusia, pe fondul crizei din Ucraina.

„Rusia are politici interne şi externe independente. Nu negociem suveranitatea, chiar dacă unora nu le place acest lucru”, a spus Putin.
Referindu-se la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi Statele Unite, Putin a adăugat: „Nu ar trebui să ne aşteptăm ca unii dintre oponenţii noştri geopolitici să revizuiască atitudinea neprietenoasă în viitorul apropiat”.
Finlanda, prima pe noua listă de sancţiuni a Rusiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.