Eurovision 2015 Finlanda: Cine sunt cei patru bărbaţi cu handicap mintal, care nu vor voturi „din milă“, şi care este mesajul melodiei lor

0
1473
Eurovision 2015 Finlanda. Trupa punk Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN), formată din patru muzicieni care suferă de handicap mental, va reprezenta Finlanda la Eurovision 2015. Această alegere inedită va naşte noi comentarii în jurul tot mai excentricului concurs Eurovision şi ar putea schimba, pentru totdeauna, modul în care sunt privite în showbiz persoanele cu dizabilităţi.

Eurovision 2015 Finlanda: PKN, alegerea publicului, nu şi a juriului Pe an ce trece, „bătrânul“ Eurovision devine tot mai surprinzător. La cea de-a 60-a ediţie care se va desfăşura la Viena, în luna mai, va urca pe scenă o trupă specială. Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) este formată din patru bărbaţi care suferă de handicap intelectual sau retard mental şi care vor să demonstreze că orice obstacol poate fi depăşit atunci când vrei să-ţi urmezi pasiunea.
Chitaristul formaţiei, Pertti Kurikka, este un fan Eurovision, urmăreşte fenomenul de ani de zile şi i-a convins pe ceilalţi membri ai trupei să participe la Selecţia Naţională din Finlanda. PKN va reprezenta Finlanda la Eurovision 2015, după ce a câştigat finala selecţiei naţionale desfăşurată pe 28 februarie, la Helsinki. Membrii trupei PKN au fost desemnaţi câştigători cu piesa „Always I Have To/Aina mun pitää“ („Mereu trebuie să“ – n.red.), învingând alţi opt finalişti, potrivit eurovision.tv. Juriul de la Helsinki a ales o altă melodie ca fiind câştigătoare, dar votul publicului, care şi-a exprimat opţiunile prin telefon şi care a contat 90% în clasamentul final, a stabilit ca trupa punk PKN să reprezinte Finlanda la concursul Eurovision 2015.
Citeste mai mult: adev.ro/nolixd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.