Finlanda nu exclude posibilitatea de a adera la NATO

0
1980

La Arhangelsk, joi, a avut loc o întâlnire a miniştrilor de externe ai ţărilor participante la Consiliul Regiunii Euro-Arctice din Barents (BEAC) – Rusia, Danemarca, Islanda, Norvegia, Finlanda şi Suedia.
Ministrul finlandez de externe, Timo Soini, a declarat într-un interviu pentru ziarul Kommersant din Rusia că ţara sa nu exclude aderarea la NATO. Soini, cu toate acestea, a ţinut să sublinieze în mod explicit faptul că ţara sa nu discută în prezent această problemă.

” Finlanda nu simte nicio ameninţare din Rusia şi nu se teme de nimic, cred că acest lucru este o opinie comună, dar politica externă de astăzi constă în a avea relaţii bune cu toţi, şi mai presus de toate cu vecinii. În acelaşi timp, noi suntem membri în UE, ONU, Consiliul Nordic, avem un parteneriat cu NATO, şi aşa mai departe. Şi noi credem că o astfel de cooperare multilaterală bazată pe acorduri reciproce şi a dreptului internaţional este ceva bun pentru orice ţară mică, cum e a noastră”, a spus ministrul finlandez.http://www.curierulnational.ro/Extern/2017-10-20/Finlanda+nu+exclude+posibilitatea+de+a+adera+la+NATO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.