Finlanda: Marina a tras un foc de avertisment impotriva unui submarin neidentificat

0
1577

Ministerul finlandez al Apararii a anuntat marti ca a tras un foc de avertisment in marea Baltica, pentru a alunga un presupus submarin din apele sale teritoriale, in apropiere de Helsinki, scrie AFP.”In cadrul supravegherii integritatii teritoriale, Marina a observat un eventual obiect submarin” luni, in jurul pranzului, in apropierea limitelor teritoriale, in largul capitalei, potrivit unui comunicat de presa.
„O misiune de recunoastere a fost efectuata cu nave de suprafata. O noua observare a fost facuta in zona de cautare” in noaptea de luni spre marti. In urma acestor observari, „un foc de avertisment a fost efectuat prin intermediul bombelor submarine de avertisment la ora 3 dimineata”.
3SDL-Provides-Technical-Support-to-Finnish-Navy
Ulterior, nu a mai fost detectata o astfel de prezenta, potrivit Finlandei, care nu a oferit date suplimentare legate de tipul de submarin despre care ar putea fi vorba.

Incidentul intervine in contextul unei activitati militare sporite a Rusiei in marea Baltica, ceea ce a determinat Finlanda sa isi intensifice cooperarea cu alte tari nordice, in special cu Suedia.
In octombrie, Suedia a cautat in zadar timp de o saptamana un submarin observat in mai multe randuri in apele sale teritoriale in apropiere de Stockholm.
http://m.hotnews.ro/stire/20030701

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.