Numărul de spioni străini creşte în Finlanda

0
1727

Numărul de spioni străini a crescut in cursul anului 2012 in Finlanda – fostul centru de spionaj din timpul Războiului Rece „, potrivit serviciilor finlandeze de informaţii. Spionajul vizează in principal relaţiile internaţionale ale ţării.

in primul deceniu al noului mileniu, spionajul din Finlanda şi-a schimbat atenţia de la afacerile interne la relaţiile internaţionale. Politica Finlandei faţă de NATO şi UE şi politicile sale de securitate, in general, sunt principalele domenii de interes pentru serviciile externe de informaţii, potrivit unui raport recent al Serviciului finlandez de Informaţii şi Securitate (Skypo). Spionajul industrial este, de asemenea, o problemă.

Potrivit directorului de comunicaţii al Skypo, Liinu Lehto, obiectivele spionajului politic sunt posibilele schimbări in orientările finlandeze privind politica de securitate, modificările politicii UE in raport cu ţările non-UE şi supravegherea poziţiei Finlandei faţă de NATO. Finlanda nu este in prezent membru al NATO.

mai mult :

Numărul de spioni străini creşte in Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.