Finlanda înăspreşte reglementările în domeniul cabotajului

0
1525

Guvernul finlandez a revizuit legislaţia naţională in domeniul transporturilor la data de 11 aprilie 2013, pentru a elimina lacunele existente in domeniul cabotajului şi pentru a adopta măsuri mai stricte impotriva transporturilor ilegale rutiere de mărfuri.

incepand cu data de 11 aprilie 2013, guvernul finlandez a adoptat o modificare a legislaţiei naţionale in domeniul transporturilor. in special cu privire la normele in materia cabotajului au fost instituite restricţii semnificative.

De la intrarea in vigoare a noii legislaţii din 25 aprilie 2013 este permisă efectuarea unui număr de maxim trei transporturi de cabotaj pe parcursul unui interval de 7 zile, fără a depăşi insă un număr de 10 transporturi de cabotaj intr-o perioadă de trei luni. La aceasta se adaugă cerinţa conform căreia autovehiculele străine utilizate pentru efectuarea de cabotaj trebuie inregistrate in termen de şapte zile de la intrarea acestora in Finlanda.

Astfel, in Finlanda se aplică cele mai stricte norme de cabotaj de pe teritoriul UE. Este de aşteptat modul in care va reacţiona Comisia Europeană la acest demers unilateral al Finlandei cu privire la legislaţia europeană in materia cabotajului şi forma in care vor fi sancţionate incălcările posibile.

Alte modificări ale legislaţiei in domeniul transporturilor sunt destinate limitării transporturilor ilegale şi, prin aceasta, combaterii dumping-ului social in domeniul transportului rutier de mărfuri. Acestea se referă la obligaţia beneficiarilor de verificare a firmelor de transport cu privire la valabilitatea licenţelor de transport UE utilizate şi la respectarea obligaţiilor specifice de dreptul muncii şi in sensul legislaţiei fiscale.

Autovehiculele utilizate in domeniul transportului rutier de mărfuri efectuat in scop comercial sunt identificate in Finlanda in baza unei plăcuţe de inmatriculare cu margini portocalii; autovehiculele utilizate in alte scopuri au marginile plăcuţelor de inmatriculare marcate cu negru. intreprinderile care deţin autovehicule cu plăcuţe de inmatriculare cu marcaj de culoare neagră nu le pot utiliza sub nicio formă in calitate de subantreprenori pentru transporturile efectuate in scop comercial in Finlanda.

mai mult la : http://www.untrr.ro/cabotaj/finlanda-inaspreste-reglementarile-in-domeniul-cabotajului.html#.UZIkXsorjTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.