Finlanda face lobby pentru ca UE să renunţe la euro!

0
1855

Ministrul finlandez de Externe, Erkki Tuomioja, susţine, intr-un interviu amplu acordat publicaţiei britanice Daily Telegraph, că ţara sa a adoptat un plan operaţional pentru a părăsi zona euro, „pentru orice eventualitate”.

Social-democratul Tuomioja, care este ministru de anul trecut, dar a mai ocupat această funcţie intre anii 2000 ” 2007, militează, explicit, pentru renunţarea la euro: „Renunţarea la euro nu inseamnă sfarşitul Uniunii Europene. Dimpotrivă, ar putea face ca Uniunea să funcţioneze mai bine. (…) (Altfel) Fie Sudul, fie Nordul (UE ” n.r.) se vor separa, intrucat constrangerile monedei unice provoacă suferinţa a milioane de oameni şi distruge viitorul Europei”.

Oficialul insistă: „Este o catastrofă totală. Vom rămane fără bani cuntinuand pe drumul pe care mergem. Dar nicio ţară din Uniune nu vrea să işi asume responsabilitatea de a fi prima care renunţă la euro”. Tuomioja adaugă că nici in ţara sa renunţarea la euro nu a devenit politică de stat, dar e „doar o chestiune de timp”.

Finlanda are un rating de ţară maxim ” AAA.


Finlanda face lobby pentru ca UE să renunţe la euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.