Finlanda da de munca romanilor

12
3634

Turku (oras in sudul Finlandei) este, potrivit datelor obtinute de la Ambasada Romaniei la Helsinki, una dintre principalele regiuni finlandeze care inregistreaza un deficit de forta de munca, fiind disponibile aproximativ 2.000 de locuri de munca, in special in industria navala (sudori, instalatori, electricieni).

Potrivit estimarilor Ministerului Muncii finlandez, numarul total al locurilor de munca vacante in intrega tara este de aproximativ 33.000 si se preconizeaza ca aceasta tara va avea nevoie, in viitor, de forta de munca straina in special in turism, mass-media si comunicatii, sanatate si servicii sociale.

Finlanda este unul din cele zece state membre ale Uniunii Europene care au permis accesul liber pe piata muncii a cetatenilor romani, dupa 1 ianauarie 2007.

Astfel, romanii se pot angaja in Finlanda in aceleasi conditii ca si cetatenii acestei tari, supunandu-se legislatiei in materie de ocupare aflata in vigoare.

sursa : EVZ.ro

12 COMENTARII

  1. va rog ajutatima sa gasesc un loc de munca,ca am probleme financeare si vreau sa muncesc am 37 de ani.si am la baza ca tubulator naval.,sau in constructii dar fara calificare.daca aveti nevoie ,puteti sa ma contactati la nr de telefon 0748933184 va multumesc

  2. Sunt sudor electric naval, am lucrat timp de 7 ani in domeniu, ultimul loc de munca a fost la lisnav(lisabona).Asi fi interesat de un loc de munca in domeniu, ma puteti contacta la nr:0745422346, va multumesc!

  3. My name is Nicholas and I want to work as a painter in fialnda port or martagont but do not know if there are jobs I was in filanda us numerous times but now living in London if you have something for me please send me an nicu_gill7@yahoo.com email message

  4. Buna !ma numesc Dragos si am 40 de ani si am lucrat ca slefuitor metal caut un loc in Turku si de necalificat orice ma intereseaza daca vrea vre-un om cu suflet sa ma ajute si platesc din primu salar.Multumesc!0752844157

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.