"Alo, ambasada? Am ajuns în Finlanda. Găsiţi-ne de lucru!"

1
2074

Ambasadorul Romaniei la Helsinki, Lucian Fătu că a primit telefoane de la cetăţeni romani care se aflau pe aeroport şi care anunţau că au ajuns in Finlanda, solicitand ambasadei să le găsească un loc de muncă.

in urma unui comunicat al Direcţiei pentru Muncă in Străinătate, care anunţa că există 33.000 de locuri de muncă pentru romani in Finlanda – ambasada a primit de la cetăţeni romani cereri de sprijin pentru găsirea unui loc de muncă in Finlanda.

Fătu a precizat că au existat cetăţeni romani care au venit la misiunea diplomatică pentru a cere ajutor, intrucat au fost refuzaţi de Birourile de muncă din Finlanda şi nu mai aveau resurse să se intoarcă in Romania şi nici un loc in care să locuiască. in Finlanda sunt minus 10 – minus 13 grade Celsius, nu se poate umbla mult pe străzi, ca să nu mai vorbim că nu se poate sta intr-un parc.

Ministerul de Externe a făcut astăzi un apel la cetăţenii romani care vor să lucreze in străinătate să se pregătească pentru deplasare, pentru că misiunile diplomatice ale Romaniei „nu au posibilitatea de a oferi sprijin financiar şi logistic (inclusiv cazare) cetăţenilor romani care se confruntă cu probleme”.

sursa : Realitatea.ro

1 COMENTARIU

  1. ma numesc moldovan eugen din romania jud mures comuna ibanesti sat nr 823 as dori sa lucrez in finlanda ca sudor electric autogen sudrz electric in toate pozitiile am vechime 18 ani pe cartea de munca lic terminat casatorit 2 copii sotia nu lucreaza am permis categ b lucrez cat se cere nefumator nealcol nr meu tel 0749502881 urgent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.