Beri câştigate cu nevasta-n spate

0
1563


„Sezonul” intrecerilor bizare din Finlanda a fost deschis in acest weekend de concursul de alergare cu nevasta in spate, intr-o cursă cu obstacole de 253 de metri.

La competiţia desfăşurată in inima sălbăticiei, la numai cateva ore de mers de Cercul Polar, au participat 48 de cupluri, din 13 ţări, printre care şi unele ce pot fi considerate exotice de nordici, precum Kenya sau Australia, relatează Reuters.

Un concurent special a fost Julia Galvin, o irlandeză de 125 de kilograme, ce a venit in Finlanda pentru a căuta un partener care să accepte provocarea. „Cred că merit efortul de a fi cărată in spate, pentru că sunt un trofeu preţios”, a declarat aceasta, făcand referire la marele premiu, care reprezintă echivalentul in bere al greutăţii partenerei.

Julia a reuşit să găsească un partener curajos, un englez care a reuşit chiar să treacă al treilea linia de sosire. Locul intai a revenit, din nou, Estoniei, pentru a 11-a oară, cuplul eston reuşind să termine traseul in puţin peste un minut. Germania a ocupat locul secund, iar Anglia a obţinut bronzul. Ţara gazdă, Finlada, a reuşit să caştige cursa de sprint, de 100 de metri, organizată in paralel.

Această competiţie mai puţin obişnuită ar putea fi o impletire a unor tradiţii din secolul al 19-lea, cand nevestele erau furate, iar demonstraţiile de forţă erau la mare cinste. Printre celelalte concursuri bizare găzduite de Finlanda se numără maratonul de saună, fotbalul in mlaştină sau celebrul concurs de aruncare a telefonului mobil… EVZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.