Ambasadorul Finlandei: Ii recomandam carnea de ren lui Mihaita Calimente!

2
1719

Ambasadorul Finlandei in Romania, doamna Ulla Vaisto, a vorbit despre aderarea Romaniei la Schengen si i-a dat o replica deputatului PNL Mihaita Calimente, care spusese ca finlandezii sunt „mancatori de reni” si ca mai bine ar avea grija de granita lor cu Rusia, „prin care se trece ca prin branza”.

„Finlandezilor le place carnea de ren, o recomandam, e foarte sanatoasa, are un gust excelent, nu avem de ce sa ne rusinam ca o mancam. I-o recomandam si lui Mihaita Calimente, e binevenit in Finlanda sa guste carnea de ren”, a declarat Excelenta Sa pentru Ziare.com.

Ea a dat o replica si in privinta acuzatiei ca granita ruso-finlandeza e una foarte permeabila.

„Acuzatia despre frontiera nu are baza, granita noastra e cea mai sigura din Uniunea Europeana. Nu e nicio posibilitate sa o traversezi ilegal. Aducem de bunavoie acolo pe oricine doreste sa vada cat de bine functionala e”, a spus Ulla Vaisto, pe acelasi ton degajat.

Ambasadorul Finlandei a vorbit si despre aderarea Romaniei la Schengen, pe care spune ca tara sa si-o doreste mult, desi s-a opus in consiliul JAI de joi, insa trebuie ca si tara noastra sa progreseze in privinta domniei legii si a anticoruptiei.

„A fost foarte clar ca niciun consens nu poate fi atins in Consiliul JAI. E mai intelept sa iei decizia cand e un consens foarte clar. Intre timp, intelegem ca miscarea libera e foarte importanta pentru Romania si Bulgaria, e si obiectivul nostru sa intrati cat mai curand. Asteptam ca Romania sa… mai mult

2 COMENTARII

  1. Pe dracu e securizata granita cu Rusii.. Minte de ingheata apa …
    Sunt in Finlanda de peste 5 ani si stiu exact si suta la suta . Te urci pe tren sau in autocar sa te duci la St. Petesburg sau sa vi de acolo inapoi in Finlanda nu te opreste nimeni…Cunosc rusi care nu numai ca trec asa ca prin branza.. da mai aduc cu ei si arme tigari si alte lucruri de contrabanda …Si altele si altele .. Niciodata Finlandezi nu se ridica la nivelu Romaniilor,Singuru lucru e ca ei au bani si noi nu avem .. in rest nici macar comparatie nu se poate face.

  2. George are anumite probleme de frustrare personala cand vine vorba de Finlanda. Nu are rost sa facem comparatie intre romani si finlandezi. Romanii trebuie sa se compare cu alte tari din estul si sudul Europei si sa aspire la un nivel de trai apropiat lor. Nordul Europei este cu totul special si greu de inteles pentru cei ce nu traiesc aici sau nu doresc sa adere la valorile lor. Nimeni nu este tinut aici cu forta: cui nu ii place viata sau cultura scandinava se poate indrepta spre alte zone geografice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.