Activitate independentă în Finlanda – doar cu o autorizaţie echivalentă

11
3317

Romanii care aleg să desfăşoare o activitate independentă in Finlanda trebuie să obţină, in prealabil, autorizaţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii. O parte a activităţilor independente pot avea loc in Finlanda doar in baza unor autorizaţii şi licenţe, emise de autoritaţile centrale sau locale sau de diverse instituţii specializate sau organizaţii profesionale. Pentru unele dintre activităţile independente, existenţa unei autorizaţii similare in ţara de origine poate reprezenta un avantaj in obţinerea sau echivalarea autorizaţiei necesare in Finlanda.

Cetăţenii romani care doresc să desfăşoare o activitate independentă, dar nu au domicilul in Finlanda, trebuie să notifice la Registrul Comerţului printr-un reprezentant oficial, care să indeplinească această condiţie (să domicilieze in Finlanda). Taxa de inscriere la Registrul Comerţului este de 65 de euro. Secţiile locale de poliţie pot introduce datele cetăţenilor romani in Registrul pentru Străini şi le pot elibera acestora permise de şedere temporară sau permanentă, in baza Business Identity Code, obţinut de la Registrul Comerţului. … Activitate independentă in Finlanda – doar cu o autorizaţie echivalentă

11 COMENTARII

 1. buna ziua!numele meu este roxana nita,am 32 de ani,si mi-ar placea foarte tare sa lucrez in finlanda.orice.nu am pretentii.in momentul de fata lucrez am un job frumos dar un salariu mic si cat de tare imi place ceea ce fac deja nu mai conteaza pentru ca nu ma mai pot descurca deloc . din cauza crizei ,salariul s-a redus ca la majoritatea romanilor si as dori foarte mult sa plec in finlanda.va multumesc

 2. am 39 de ani sunt de profesie instalator tehnico-sanitar;ventilati clima si fochist cazane abur de joasa presiune….daca poate cineva s-ami spuna cum pot sa muncesc in Finlanda s-au Norvegia cu acte

 3. Am 46 ani și lucrez în domeniile mecanică-vopsitorie auto, utilaje industriale și silvice. Aș dori informații cu privire la posibilitățile și condițiile de angajare în Finlanda sau Norvegia. Prefer o eventuală obținere de cetățenie,situație în care optez pentru mutare definitivă,împreună cu familia. Cu toții suntem cunoscători de limbă spaniolă-catalană. Cu scuze și mulțumiri anticipate.

 4. @Andreea mergi la o sectie de politie si vei obtine informtii cu privire la obtinerea permisului de sedere si a dreptului de munca ,in functie de orasul in care esti poti obtine informatii si de la asociatiile de ajutorare a emigrantiilor!!!

 5. buna ziua
  am aplicat la o firma de recrutare VMP GRUP ROMANIA pentru un loc de munca in constructii in Finlanda, am fost contactat, urmeaza sa le trimit un filmulet cu o proba de lucru pentru a vedea daca primesc jobul. Mentionez ca eu in tara am PFA Constructor izolator.
  Daca primesc jobul si ajung in Finlanda trebuie sa ma inregistrez la RC de acolo? Ce taxe trebuie sa platesc? Si cunoasteti cumva firma aceasta, pe net am vazut ca sunt colaboratori cu o firma din Finlanda.
  Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.