Premierul Finlandei acuză Rusia că ar fi bruiat semnalul GPS în nordul țării în cursul exercițiilor NATO/ Kremlinul respinge acuzațiile

Juha Sipila, premierul Finlandei, a declarat că semnalul GPS în nordul țării a fost bruiat în cursul recentelor exerciții NATO din zona Norvegiei, adăugând că este posibil ca Rusia să fi fost Mai mult »

În Finlanda, oamenii fără adăpost își iau rămas bun de la stradă​

Datorită politicii sale de „locuință primară”, țara mică din Nord a reușit să reducă în mod considerabil numărul persoanelor fără adăpost. Un succes care îi intrigă pe vecinii săi europeni, potrivit Le Mai mult »

Noul preşedinte al Finlandei, Sauli Niinisto, a depus jurământul pentru al doilea mandat

Preşedintele Sauli Niinisto a depus joi jurământul pentru al doilea mandat la conducerea Finlandei, în urma victoriei sale răsunătoare la alegerile de la sfârşitul săptămânii trecute, relatează DPA. Niinisto a obţinut duminică Mai mult »

Un politician din Finlanda solicită retragerea ţării din Uniunea Europeană

Finlanda va părăsi Uniunea Europeană şi se va poziţiona ca Elveţia pentru a îşi proteja independenţa, în cazul în care Laura Huhtasaari, candidatul prezidenţial din partea partidului eurosceptic Adevăraţii Finlandezi, va câştiga Mai mult »

Finlanda: Poliţia a lansat o anchetă după scurgerea în presă a unor documente ultrasecrete

Poliţia finlandeză a lansat luni o anchetă preliminară pentru ‘divulgarea de informaţii privind securitatea naţională’, după publicarea unui articol bazat pe documente secrete în legătură cu activitatea Centrului de informaţii şi analiză Mai mult »

Un sondaj de opinie făcut public duminică a arătat că 59% dintre finlandezi se opun aderării la NATO, în contextul în care secretarul american al apărării, James Mattis, a sosit la Helsinki Mai mult »

Finlanda, Țara cu cel mai performant sistem de educație nu mai face copii

Mesaj pentru politicienii care vor să salveze România cu o strategie naţională de stimulare a natalităţii: lăsaţi stiloul jos, nu se poate. În cel mai bun loc unde ai putea sa creşti Mai mult »

Finlanda: Trei suspecți în ancheta privind atacul cu cuțit, puși în libertate

Trei din cele șapte persoane reținute în cadrul anchetei referitoare la atacul cu cuțit comis pe 18 august la Turku, în sud-vestul Finlandei, și în care au fost ucise două femei, au Mai mult »

Ambasadoarea Finlandei în România, Päivi Pohjanheimo, despre rolul propagandei rusești: „Să creeze neîncredere între instituții și între state“ | INTERVIU ROMÂNIA LIBERĂ

Reprezentanta diplomației de la Helsinki consideră că relațiile dintre Finlanda și România nu sunt afectate de celebrul caz în care doctorița de origine română cu cetățenie finlandeză căreia statul finlandez i-a luat Mai mult »

Finlanda le-a oferit cetăţenilor un venit lunar de bază, iar măsura are un efect neaşteptat

Finlanda a introdus, în premieră, un proiect pilot prin care le oferă unor cetăţeni un venit lunar de bază. Iar efectul direct al acestei măsuri a fost unul pozitiv şi neaşteptat, spun Mai mult »

Manuel Costescu, parlamentar USR, în cel mai mare cotidian din Finlanda

„Halusin elämälleni tarkoituksen” – investointipankkiiri Lontoosta lähti kansanedustajaksi Romaniaan. Lontoon Cityn entinen pankkiiri Manuel Costescu valitsee politiikassa mieluummin pienet askeleet kuin ideologian. Mies on entinen Lontoon Cityn pankkiiri. 40-vuotias. Hän kävi maineikkaan Mai mult »

Și la Helsinki în Finlanda, Grindeanu & Dragnea sînt faimoși. „Romanialaiset huutaa : ✊ Yöllä, kuten varkaat !!!”

Romanian presidentti ja hallitus avoimessa sodassa – ”Tätä EU ei ole ymmärtänyt” Presidentti vaatii hallituksen eroa, mutta hallitus ei peräänny. Eroaminen ei kuulu itäeurooppalaiseen poliittiseen kulttuuriin. Romaniassa maan presidentti ja hallituspuolue sosiaalidemokraatit Mai mult »

în presa din Finlanda despre protestele mamut din Romania ”Millä muulla maalla on hallitus, joka poistaa korruptiolakeja ja armahtaa rikollisia? / În ce țară un guvern elimină legile împotriva corupției și iartă criminali?”

Mielenosoittajat vaativat Romanian hallituksen eroa – ”Millä muulla maalla on hallitus, joka poistaa korruptiolakeja ja armahtaa rikollisia?” Vaikka pääministeri Sorin Grindeanun johtama hallitus päätti sunnuntaina perua kiistellyn korruptiolain, satojatuhansia ihmisiä Bukarestiin parlamentin Mai mult »

Finlanda se pregătește de RĂZBOI cu Rusia: Centru special de LUPTĂ alături de țări din UE și NATO

Finlanda a anunţat luni înfiinţarea unei organizaţii internaţionale de luptă împotriva ‘ameninţărilor hibride’ – în principal dezinformarea şi radicalizarea venite dinspre Rusia şi gruparea Statul Islamic (SI) – şi care să reunească Mai mult »

Poliția finlandeza a evacuat o tabără de rromi din Tampere. Suspectati de furturi si alte infractiuni, rromii au fost trimisi înapoi în Romania

Poliisi tyhjensi romanien leiripaikan Tampereella Poliisi tyhjensi maanantaina romanien leiripaikan Tampereen Sulkavuoressa. Poliisin mukaan leirin romanialaistaustaisia asukkaita epäillään omaisuusrikoksista. Sulkavuoressa, pelastuslaitoksen harjoitusalueella, arvellaan asuvan noin parikymmentä ulkomaalaista Romania. Paikalla oli useita poliisipartioita. Mai mult »

Interviul cu românul care a ajuns în țara lui Moș Crăciun: „Am semnat contractul, iar câteva ore mai târziu am fost rezervă!”

Nicolae Vasile a semnat cu PS Kemi Kings, un club mai tânăr decât el cu 4 ani, fondat în 1999, prima dată promovat în prima ligă din Finlanda. Rămas liber de contract Mai mult »

Norvegia intentioneaza sa ofere Finlandei un varf muntos cu ocazia centenarului din 2017. Ce presupune acest cadou

Norvegia se gandeste sa ofere Finlandei, care isi va aniversa centenarul in 2017, un varf muntos de 1331 de metri, scrie 20minutes.ch, citeaza Agerpres. Cadoul ar urma sa fie oferit Finlandei anul Mai mult »

Simone Tempestini este pregătit să “zboare” în Finlanda

Simone Tempestini este lider în Junior WRC înaintea etapei finlandeze. Cele mai rapide probe speciale din lume. Etapa a treia din Junior WRC se va desfășura în perioada 28 – 31 iulie Mai mult »

Finlanda dă tonul unei revoluții: fără mașini personale în oraș după 2025

Autoritățile finlandeze încearcă să dezvolte un plan care va elimina nevoia de a deține o mașină în oraș. Cheile aceste strategii: un transport în comun cu rute flexibile, mașini autonome pe care Mai mult »

Poliția de frontiera finlandeza a interzis intrarea în țară pe bicicleta prin partea de nord a frontierei ruso-finlandeze, în două puncte de trecere

Decizia autorităților de a interzice accesul în Finlanda pe bicicletă în Salla si Raja-Jooseppi vine din pricia sezonului rece, dar și a refugiaților. ”Aceasta măsură este legată de sezonul hibernal, deplasarile pe Mai mult »

 

Documentar despre MISA la televiziunea publica finlandeza


Luni 13 mai 2013 la ora 20:00 (ora Finlandei), televiziunea publica finlandeza va difuza documentarul „The call of the guru” realizat de reportera Riikka Kaihovaara, care in 2009 a mai facut un documentar despre MISA si filiala ei din Finlanda, in care a dezvaluit printre altele ca gurul Bivolaru si-a schimbat numele in Magnus Aurolsson. http://www.exmisa.org/viewtopic.php?p=38089#p38089

MOT: The Call of a Tantric Guru
YLE TV1 Monday 13.5.2013, http://areena.yle.fi/tv/1883373
Reporter Riikka Kaihovaara

The Romanian based yoga movement called M.I.S.A. (The Movement for Spiritual Integration in Absolute) has spread to nearly twenty European countries, including Finland. The movement has tens of thousands of followers. Behind the sunny facade there are sinister things going on. The members of the movement have been indoctrinated to perform in pornmovies, striptease-clubs and to offer tantric massage. The movement has charasteristics of cult.

The founder and the guru of M.I.S.A. is Romanian Gregorian Bivolaru. In Romania Bivolaru is being accused for many crimes such as human trafficking, sex with a minor. His supporters claim that Bivolaru is being persecuted because of his religious views. A few years ago Bivolaru got a political asylum from Sweden, but he doesn´t seem to be found there. Last spring nearly twenty members of European parliament signed up a petition for Bivolaru.

MOT made a program about the same cult already in October 2009. After that the activity has intensified and led to police investigations also outside of Romania. Last winter the Italian police maid 25 raids into the properties of M.I.S.A.:s Italian branch. Also the National Bureau of Investigation (NBI) in Finland is investigating the abuse of young finnish girls in the accomodations of the cult in Paris. The criminal offence is human trafficking. One of the victims told her story for MOT.

Traducere:

MOT: Chemarea unui Guru Tantric
YLE TV1 Luni 13.5.2013, http://areena.yle.fi/tv
Reporter Riikka Kaihovaara

Mișcarea yoghină M.I.S.A (Mișcarea de Integrală Spirituală in Absolut) care a pornit din Romania s-a intins in aproape douăzeci de țări europene, inclusiv Finlanda. Mișcarea are zeci de mii de adepți. in spatele unei fațade insorite se intamplă lucruri sinistre. Membrii mișcării au fost indoctrinați să joace in filme pornografice, să facă striptease in cluburi și să ofere masaje tantrice. Mișcarea are caracteristicile unei secte.

Fondatorul și gurul M.I.S.A. este romanul Gregorian Bivolaru. in Romania, Bivolaru este acuzat de multe infracțiuni, cum ar fi traficul de persoane și contactul sexual cu un minor. Suporterii lui susțin că Bivolaru e persecutat din cauza viziunilor lui religioase. Acum cațiva ani Bivolaru a primit azil politic in Suedia, dar nu pare a fi de găsit acolo. in primăvara trecută aproape douăzeci de membri ai Parlamentului Europrean au semnat o petiție pentru Bivolaru.

MOT a mai făcut inainte un alt program despre aceeași sectă in Octombrie 2009. După aceea, activitatea s-a intensificat și a condus la investigații ale poliției și in afara Romaniei. Iarna trecută, poliția italiană a condus 25 de descinderi la proprietățile ramurii italiene a M.I.S.A. De asemenea, Biroul Național de Investigație (NBI) din Finlanda investighează abuzul comis asupra unor tinere finlandeze in locațiile din Paris ale sectei. Capul de acuzare este traficul de persoane. Una dintre victime și-a spus povestea pentru MOT.

Comentarii

Comentarii

Comentariu

%d blogeri au apreciat: