Vizita în România a Comandamentului Forţelor de Apărare ale Finlande

0
1525

Şeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, s-a intalnit marţi, 9 septembrie, cu amiralul Pauli Juhani Kaskeala, comandantul Forţelor de Apărare ale Finlandei, care efectuează o vizită oficială in Romania.

Cu acest prilej, amiralul Marin a prezentat omologului său finlandez aspecte din experienţa Armatei Romaniei in procesul de transformare şi modernizare şi elemente privind participarea militarilor romani la misiuni internaţionale.

Cei doi lideri militari au explorat direcţii posibile de intărire a cooperării militare bilaterale şi de colaborare in cadrul structurilor militare ale Uniunii Europene.

Amiralul Kaskeala a fost primit de ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu.

Programul zilei de marţi a mai cuprins depunerea unei coroane de flori la Mormantul Ostaşului Necunoscut.

Amiralul Pauli Juhani Kaskeala s-a născut in anul 1946. incepand cu anul 1969, după absolvire, a indeplinit funcţii la bordul unor nave militare, dar şi pe linie de invăţămant, in Academia Navală. De-a lungul carierei sale, amiralul Kaskeala a alternat funcţiile de comandă in Forţele Navale Finlandeze, cu cele de diplomat militar in Marea Britanie, Belgia şi Olanda.

A fost, pentru o perioadă de şase ani, asistent militar al preşedintelui Republicii Finlandeze, apoi secretar general al Consiliului Apărării şi reprezentant militar al Finlandei la Uniunea Europeană şi NATO.

indeplineşte funcţia actuală din anul 2001, an in care a şi fost avansat la gradul de amiral. Pentru meritele sale deosebite a primit numeroase ordine, medalii şi decoraţii naţionale şi străine. Amiralul Kaskeala este căsătorit cu doamna Reija-Maarit…. Vezi stirea local

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.