Valeriu Turcan: Deplasarea lui Basescu la Helsinki a fost facuta in interes national

0
1517

Purtătorul de cuvant al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, răspunde acuzaţiilor liderului PSD Victor Ponta privind deplasarea preşedintelui Traian Băsescu la reuniunea PPE de la Helsinki, precizand că a fost făcută in interes naţional, şi nu privat, in vederea pregătirii Consiliului European de primăvară.

„Pentru PSD sub Ponta, să reprezinţi interesele Romaniei este o incălcare a Constituţiei. Declaraţia acestuia arată lipsa de inţelegere a proceselor decizionale la nivel european şi a temelor importante pentru Romania. Deplasarea a fost plătită din banii alocaţi prin bugetul de stat Administraţiei Prezidenţiale intrucat a fost o deplasare in interes naţional, şi nu una in interes privat”, se arată intr-o declaraţie a conslierului prezidenţial.

Valeriu Turcan precizează că Traian Băsescu a fost invitat la Helsinki in calitate de şef al statului, obiectul reuniunii fiind pregătirea Consiliului European din perioada 24-25 martie. „Au fost discutate o serie de teme importante pentru ţările membre ale Uniunii Europene – asigurarea stabilităţii financiare, guvernanţa economică şi creşterea competitivităţii in ţările membre. De asemenea, a fost discutată evoluţia situaţiei din Libia”, se mai arată in comunicat.

Summit-ul de la Helsinki a fost o reuniune de pregătire a deciziilor de la Consiliul European, o oportunitate ca şefii de stat şi de guvern care provin din partide membre PPE să promoveze punctele de vedere naţionale. Pe langă şefi de stat şi de guvern din state membre ale Uniunii Europene, la summit-ul de la Helsinki au fost prezenţi şi Preşedintele Consiliului European, dl. Herman Van Rompuy, Preşedintele Comisiei Europene, dl. Jose Manuel Barosso, Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, mai anunţă Preşedinţia.

….. Valeriu Turcan: Deplasarea lui Basescu la Helsinki a fost facuta in interes national

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.