AcasăFinlandaUn politician din Finlanda riscă să facă închisoare pentru o declaratie homofoba

Un politician din Finlanda riscă să facă închisoare pentru o declaratie homofoba

-

Săptămâna trecută, Comitetul Consultativ Creștin Interconfesional, inclusiv Biserica Ortodoxă Rusă și diverse alte confesiuni creștine, au emis o declarație în apărarea lui Päivi Räsänen, o mamă finlandeză, deputată în Parlament și soția unui pastor luteran finlandez care se confruntă cu probleme în justiție din cauza credinței sale creștine.

Procesul împotriva politicianului este programat să înceapă pe 24 ianuarie, deși investigațiile poliției au început în iunie 2019, când aceasta a pus sub semnul întrebării sponsorizarea oficială a bisericii sale către evenimentul LGBT Pride 2019 printr-un tweet în care a scris un citat din Biblie.

Parlamentarul care este și medic, mamă de cinci copii și bunică de șapte copii, este acuzată că a avut un „discurs al urii” pentru că și-a exprimat credința într-un tweet și într-o emisiune radio din 2019.

„Aștept procedura judiciară cu mintea calmă, încrezătoare că Finlanda va respecta libertatea de exprimare și de religie consacrate în drepturile fundamentale și convențiile internaționale. Nu voi da înapoi de la convingerea mea bazată pe Biblie și sunt gata să apăr libertatea de exprimare și religie în toate instanțele necesare. Nu pot accepta că exprimarea credințelor religioase ar putea însemna închisoare. Îmi voi apăra dreptul de a-mi mărturisi credința, pentru că nimeni altcineva să nu fie lipsit de dreptul său la libertatea religiei și de exprimare”, a declarat Räsänen

www.dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

🇷🇴 Atentie ! NOU 🇫🇮 🚚 Traseu Suplimentar in Finlanda ptr...

Luni 5 si Marti 6 Aprilie vom fi pe traseul : Kristinestad, Narpes, Vaasa, Nykarleby, Jakobstad, Kokkola, Raahe, Oulu, Kajaani, Iisalmi, Kuopio, Jyvaskyla, Jamsa, Orivesi Contact...

Descoperă mai multe la Finlanda ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura