Sport in Finlanda : căratul nevestei in spinare

0
2094

Deşi nu toţi consideră căratul nevestei, sauna sau bătutul cu perne un sport in adevăratul 3889-121150-1819nevastaepa16.jpginţeles al cuvantului, multe persoane sunt fascinate de aceste probe, care au parte de un public numeros şi pasionat. Iar interesul este, pe zi ce trece, mai mare. Sportivii care participă la aceste năstruşnice competiţii se antrenează la fel de mult ca un fotbalist, un handbalist sau un tenismen, iar probele la care participă necesită o indemanare deosebită.

Căratul soţiei

Această intrecere a luat naştere in localitatea Konkajari, Finlanda. Legenda spune că bărbaţii care curtau femeile din satele vecine le răpeau şi le cărau pe umăr sau in spate, dar trebuiau să aibă o pregătire fizică bună pentru a nu fi prinşi de rudele fetei şi a primi o bătaie zdravănă. Traseul are o lungime de 253,5 metri, iar suprafaţa este alternativ presărată cu nisip, iarbă şi pietriş. Pista are două obstacole pe uscat şi o groapă cu apă cu o adancime de un metru.

3889-121146-1819nevastaepa15.jpg

Soţia trebuie să aibă cel puţin 17 ani şi o greutate de minimum 49 de kg, iar dacă este mai uşoară, se umple un rucsac cu diferenţa de kg. Femeia poartă obligatoriu cască, bărbatul, curea, taxa de participare fiind de 50 de euro, iar dacă iţi scapi nevasta, eşti penalizat cu 15 secunde. Sportul este prezent şi in Cartea Recordurilor, prima ediţie desfăşurandu-se in anul 1063!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.