Sofi Oksanen, cea mai importanta scriitoare finlandeza a momentului, tradusa in colectia „Biblioteca Polirom”

0
1824

Romania este cea de-a 41-a tara in care apare in traducere romanul Purificare al lui Sofi Oksanen, cea mai importanta scriitoare finlandeza a momentului. Sofi Oksanen, declarata „Personalitatea Anului 2009” in Finlanda, este cunoscuta atit ca scriitoare si dramaturg de succes, cit si ca una dintre vocile lucide ale Finlandei de astazi, fiind implicata activ in dezbaterile politice contemporane. Purificare povesteste drama unei familii pe fundalul Estoniei rurale din timpul dictaturii sovietice si apoi din anii „90.

Potrivit editurii Polirom, editia in limba romana soseste din tipografie saptamina aceasta, dupa ce cartea a adunat in portofoliu 13 premii internationale importante, intre care The Nordic Council Literature Award, 2010 (Oksanen este prima scriitoare finlandeza careia ii revine aceasta distinctie), Prix Femina Etranger, 2010 (prima opera finlandeza care cistiga acest premiu), A Barnes & Noble Summer 2010 Discover Title, The European Book Prize, 2010, Prix du Roman FNAC, 2010 (distinctie pentru care Purificare a concurat in Hexagon cu alte 300 de titluri).

Lansat la Helsinki in 2008, Purificare este una dintre cartile-eveniment aparute in ultimii ani in Finlanda: a inregistrat cifre impresionante de vinzari, dar si un succes de critica fara precedent. Mai mult decit atit, anul acesta debuteaza filmarile pentru ecranizarea romanului.

Sofi Oksanen, cea mai importanta scriitoare finlandeza a momentului, tradusa in colectia „Biblioteca Polirom”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.