În Finlanda, după noi experinţe, după noi cunoştinţe

0
1782

Delegaţii din oficiali ungheneni şi nisporeneni, alături de cele din alte trei raioane ale Republicii Moldova, au efectuat, chiar recent, o vizită de studiu in Finlanda. Scopul principal a fost ca ei să ia cunoştinţă de activitatea prestatorilor de servicii şi a reprezentanţilor administraţiei publice locale finlandeze, care participă in cadrul ghişeelor unice numite „Servicii pentru cetăţeni”.

Şi la Ungheni, şi la Nisporeni sint deschise şi deja activează Birouri comune de servicii şi informaţii, astfel că vizita reprezentanţilor de aici a fost mai mult decit utilă.

De ce anume Finlanda? La intrebare ne-a răspuns Iulia Pancu, vicepreşedintele raionului Ungheni. „Şi acolo, şi la noi, există elemente comune de funcţionare a acestor instituţii deschise in sprijinul cetăţeanului”, a explicat dinsa.
Nu a fost o vizită de curtuoazie. Delegaţia Republiciii Moldova a muncit două zile in cadrul Ministerului Finanţelor din Finlanda, apoi a vizitat o regiune, la peste 100 km de Helsinki, unde a luat cunoştinţă pe viu de funcţionarea ghişeelor numite „Servicii pentru cetăţeni”.

mai mult :

in Finlanda, după noi experinţe, după noi cunoştinţe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.