Slujire arhierească la Turku, Finlanda

0
1987
Duminică, 25 ianuarie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ambrosius de Helsinki și Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al românilor ortodocși din Europa de Nord, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit Sfânta Liturghie în biserica ortodoxă Sfânta Muceniță Alexandra Împărăteasa din orașul finlandez Turku, după cum ne-a transmis diac Sorin Siplacan.
01_w747_h800_q100
Cu acest prilej, a fost sărbătorit părintele paroh Ioan Durac la împlinirea vârstei de 60 de ani de viață, în contextul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 85 de ani la înființarea primelor grupuri catehetice ale misiunii ortodoxe finlandeze din Turku. La Sfânta Liturghie au participat și Excelențele lor dl. Petteri Opro, Ministrul finlandez al Agriculturii și Pădurilor și dl. Cătălin Avramescu, Ambasadorul României în Finlanda.

În cuvântul rostit cu prilejul slujirii arhierești la Turku, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ambrosius, părintelui paroh Ioan Durac și enoriașilor parohiei din Turku pentru călduroasa primire și ospeție duhovnicească. Tâlcuind pericopa evnghelică după Sfântul Luca (19, 1-10), citită la Sfânta Liturghie, episcopul românilor din Scandinavia s-a referit la Zaheu vameșul care L-a primit pe Hristos nu doar sub acoperișul locuinței sale, ci și în casa inimii sale. Ierarhul a mai arătat că dacă dorim să ne apropiem cu adevărat de Dumnezeu și să-L cunoaștem, trebuie să facem pocăință asemenea lui Zaheu, prin Taina Spovedaniei, apoi să-L primim în casa sufletului nostru, prin Taina Euharistiei.
– See more at: http://basilica.ro/slujire-arhiereasca-la-turku-finlanda-103720.html#sthash.hw3QNbfS.dpuf

 
 
http://basilica.ro/slujire-arhiereasca-la-turku-finlanda-103720.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.