Rasismul faţă de ţigani, la cote alarmante în Finlanda

0
1061
Rasimul asupra ţiganilor, la cote alarmante in Finlanda
Sursa: Helsingin Sanomat

Două treimi dintre finlandezi cred că este mult sau destul de mult rasism in ţara lor, romii fiind populaţia faţă de care aceştia au cele puternice resentimente, potrivit unui sondaj TNS Gallup, citat de Helsinki Times, in ediţia electronică de joi.otrivit sondajului, comandat de publicaţia Helsingin Sanomat, dintre toate minorităţile, finlandezii au cele mai multe resentimente faţă de romi, somalezi şi musulmani, relatează Mediafax.

Astfel, 37 % dintre finlandezi au o părere negativă in legătură cu romii. Această atitudine poate fi explicată parţial prin faptul că romii din Finlanda sunt asimilaţi cu cerşetorii romi veniţi din Romania, afirmă Magdalena Jaakkola de la Universitatea din Helsinki.

Finlandezii au fost intrebaţi in legătură cu atitudinea pe care o au faţă de 17 naţionalităţi sau minorităţi. Dintre acestea, 13 au primit păreri pozitive din partea majorităţii populaţiei. O mare parte dintre finlandezi (35 la sută) cred că islamul este o ameninţare pentru valorile occidentale şi pentru democraţie.

Rasismul faţă de ţigani, la cote alarmante in Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here