Raliul Finlandei, cistigat de un finlandez

0
1565

Raliul Finlandei, cistigat de un finlandez. Loeb a fost invins si la aceasta editie de catre Grönholm, astfel ca ramine fara victorie in Finlanda.

Raliul Finlandei este unul dintre putinele concursuri din calendarul Campionatului Mondial pe care Sebastien Loeb nu l-a cistigat niciodata. De fiecare data s-a gasit un pilot scandinav care sa domine intrecerea, la fel intimplindu-se si in weekend, cind finlandezul Marcus Grönholm a cistigat detasat a zecea etapa a sezonului 2006. Acesta s-a impus pentru a sasea oara in Raliul celor 1.000 de lacuri si pentru al treilea an consecutiv, acum facind-o de o maniera categorica, punind intre el si al doilea clasat, Sebastien Loeb, peste 66 de secunde. Clasamentul de etapa nu schimba foarte multe in ierarhia generala, diferenta dintre dublul campion mondial si Grönholm micsorindu-se cu doar doua puncte, astfel ca Loeb are acum 92 de puncte, in timp ce principalul sau urmaritor a adunat doar 61.

Marea dezamagire a etapei a fost din nou Petter Solberg, care a sarit afara din traseu pe cea mai faimoasa speciala a acestui raliu, Ouninpohja 1, renumita prin sariturile spectaculoase la viteze foarte mari. De altfel, Raliul Finlandei este cea mai rapida proba din calendar, iar in urma cu un an, traseul pe Ouninpohja 1 a fost modificat, din cauza ca Petter Solberg a depasit limita maxima de viteza impusa de FIA in astfel de competitii, 130 km/ora.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial este Raliul Japoniei, care se va desfasura in perioada 1-3 septembrie, pe drumurile forestiere din regiunea Tokachi, situata in nordul Insulei Hokkaido. Concursul se afla doar la a treia editie si in 2005 a fost cistigat de Marcus Grönholm, iar in 2004 de Petter Solberg.

articol la Cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.