AcasăFinlandaFinlanda este cea mai verde tara din lume

Finlanda este cea mai verde tara din lume

-

Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia si Austria sunt cele mai verzi tari de pe Planeta, potrivit jurnalistlori de la Reader’s Digest care au realizat topul celor mai „verzi” locuri de pe pamant. Tarile verzi sunt, in opinia celor de la Reader’s Digest, locurile unde ti-ar placea sa traiesti, unde exista un echilibru intre ecologie si nevoile comunitatii. Analiza jurnalistilor a cuprins date din 141 de tari si s-a axat pe factori sociali si masuri de protectie a mediului.

Chiar si cele mai curate tari au probleme de mediu. Este cazul Finlandei, spun jurnalistii de la Reader’s Digest, care, desi e in topul tarilor „verzi” cu multe puncte adunate la capitolele calitatea aerului si apei, la protectia cetateniilor in fata poluarii apelor si dezastrelor naturale, Finlanda are si bile negre: ea produce o cantitate peste medie de gaze cu efect de sera si contribuie semnificativ al problemele de mediu ale regiunii. Pentru a se „inverzi”, tarile trebuie sa profite de resursele sale. Spre exemplu, Finlanda, desi este unul dintre cei mai mari exportatori din lume de tehnologie bazat pe energia eoliana, ea foloseste puterea vantului intr-un procent mai mic de 1% in producerea energiei.

mai mult la    /green-report.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

🇷🇴 Atentie ! NOU 🇫🇮 🚚 Traseu Suplimentar in Finlanda ptr...

Luni 5 si Marti 6 Aprilie vom fi pe traseul : Kristinestad, Narpes, Vaasa, Nykarleby, Jakobstad, Kokkola, Raahe, Oulu, Kajaani, Iisalmi, Kuopio, Jyvaskyla, Jamsa, Orivesi Contact...

Descoperă mai multe la Finlanda ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura