Procurorul general al Ucrainei: O reconciliere cu ruşii – doar după ce Moscova îşi cere iertare şi plăteşte despăgubiri

0
391

În timp ce Rusia şi-a intensificat utilizarea rachetelor imprecise din epoca sovietică împotriva infrastructurii civile, cel mai înalt oficial juridic al Ucrainei a declarat că nu vede cum ucrainenii obişnuiţi şi ruşii pot ajunge la reconciliere până când Moscova „îşi va cere iertare, va plăti despăgubiri statului” şi se va asigura că „toţi criminalii săi de război sunt în închisoare”.

Procurorul general Irina Venediktova a vorbit pentru USA Today News din biroul său din capitala Ucrainei, unde coordonează activitatea a sute de anchetatori şi specialişti ucraineni şi internaţionali în domeniul crimelor de război. Scopul ei este de a trage la răspundere armata şi înalţii oficiali ai Rusiei pentru presupusele atacuri cu rachete şi bombardamente fără discriminare, asasinatele de civili, tortura, violenţele sexuale, atacurile repetate asupra spitalelor şi pentru că a refuzat accesul civililor la hrană, apă şi ajutor umanitar.

„Am un nume de familie rusesc. Cunosc mulţi oameni acolo. Şi ştiu că mulţi ruşi obişnuiţi par să susţină politica (preşedintelui Vladimir Putin) de a ucide ucraineni obişnuiţi. Pentru mine, a fost un şoc să văd acest lucru şi o întrebare cu adevărat mare este: Cum va putea această generaţie (de ruşi) să îi privească vreodată pe ucraineni în ochi după toate aceste acţiuni?”, a declarat Venediktova, fost profesor de drept.

/epochtimes-romania.com/news/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.