Nokia reduce productia in Finlanda, din cauza scaderii cererii pe piata de profil

0
1932

Nokia reduce productia in Finlanda, din cauza scaderii cererii pe piata de profil Producatorul de telefoane mobile Nokia a anuntat miercuri ca va reduce productia fabricii sale principale din Salo, Finlanda, in contextul scaderii cererii pe piata de profil.

Compania planuieste sa reduca costurile anuale ale diviziei sale principale de telefoane mobile cu peste 700 milioane euro (905 milioane dolari) si a anuntat ca va continua sa taie cheltuielile operationale. Nokia va disponibiliza temporar toti cei 2.500 de angajati ai fabricii din Salo, prin rotatie.

Astfel, aproximativ 20-30% din angajati vor fi diponibilizati in acelasi timp. Analistii estimeaza ca vanzarile pe piata de profil ar putea scadea cu aproximativ 18% in intervalul ianuarie-martie, in timp ce Nokia ar putea afisa cele mai slabe rezultate trimestriale din ultimii sapte ani, potrivit unui sondaj Reuters.

Cifra de afaceri a unitatii principale a Nokia ar putea scadea cu 31%, afectand profitul grupului, in timp ce profitul operational de baza este asteptat sa scada cu 65%, fata de anul trecut. Compania finlandeza este prezenta si pe piata romaneasca, unde detine o fabrica la Jucu, in apropiere de Cluj-Napoca. … Nokia reduce productia in Finlanda, din cauza scaderii cererii pe piata de profil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.