Nokia isi reduce productia si disponibilizeaza in Finlanda

0
1608

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat miercuri ca va reduce productia fabricii din orasul Salo si va inchide centrul de cercetare din orasul Jyvaskyla, ambele din chiar tara de origine Finlanda, in conditiile in care cererea de telefoane mobile a scazut, transmite Reuters. Centrul de dezvoltare din Jyvaskyla are 320 de angajati, compania anuntand ca va mai disponibiliza in plus alti 90 de angajati. De asemenea, in Salo va disponibiliza temporar, prin rotatie, circa 20%-30% din personalul de circa 2500 de angajati.

„Prin aceste masuri, intentionam sa reducem productia in Salo in conditiile reducerii cererii din piata, in timp ce operatiunile din fabrica vor continua”, a precizat Juha Putkiranta, un inalt oficial al Nokia, intr-o declaratie.

Nokia a mai anuntat ca are de gand sa faca reduceri de costuri anuale de pana la 700 milioane euro (905 milioane dolari) la cea mai importanta divizie de telefonie mobila a sa, majoritatea reducerilor urmand a fi facute in acest an.

Luna trecuta, Nokia a raportat o scadere a profitului trimestrial peste asteptari, si-a redus dividendele pentru prima data in ultimii sapte ani si a estimat o scadere cu 10% a pietei mondiale de telefoane mobile in 2009. Profitul net in trimestrul patru din 2008 a scazut pana la 576 milioane euro (749 milioane dolari), echivalentul valorii de 15 centi pe actiune, fata de 1,84 miliarde euro, sau 47 centi pe actiune, in perioada similara din 2007. Analistii estimasera un profit de 975 milioane euro….. Nokia isi reduce productia si disponibilizeaza in Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.