"Helsinki versus Varsovia" de Andressa

1
1703

PICT1958.JPG

In Finlanda nu se sta la coada mai mult de un minut. In Polonia, cozile fac parte din cultura. Ghidurile turistice contin glume despre cozile poloneze, similare cu bancurile romanesti despre cozile la carne. 1 – 0 pentru Helsinki.

In Helsinki toata lumea vorbeste engleza. Vanzatorii din toate magazinele in care am intrat aveau ecusoane cu numele lor si stegulete in functie de limbile straine vorbite: finlandez, al Marii Britanii, francez, german s.a.m.d. In Varsovia, daca vrei sa ti se vorbeasca in engleza, trebuie sa eviti intrebarea „Do you speak English?” pentru ca in cele mai multe cazuri ti se va raspunde „No”, din nesiguranta poate. In Cracovia vanzatorii vorbeau engleza, acolo sunt mai multi turisti. 2 – 0 pentru Helsinki.

In Helsinki nu se claxoneaza. In Varsovia se claxoneaza rar. [In Bucuresti se claxoneaza inadmisibil de mult.] 3 – 0 pentru Helsinki.

mai departe….

1 COMENTARIU

  1. Ma surprinde superficialitatea acestui comentariu. Nu se inscrie in nivelul blogului tau deci 1-0 pentru tine? Sau poate ma grabesc sa pun etichete si pierd esenta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.