Fortăreaţa de la două vâsle de Helsinki

0
1570

La cateva minute de mers cu feribotul din Helsinki, păşeşti pe una dintre cele şase insule care formează fosta fortăreaţă Suomenlinna, loc care a contribuit decisiv la transformarea modestului Helsingfors intr-un oraş important şi, apoi, intr-o capitală in adevăratul sens al cuvantului.

Feribotul porneşte dintr-o zonă aglomerată din Helsinki. in zare, ochiul desluşeşte doar un pod care leagă două insule. Acestea ascund alte bucăţi de pămant aparent rătăcite in Golful Finlandei.

După ce te apropii mai mult, zăreşti cupola care se ridică dintre inalţii copaci. Este a unei biserici, singura care anunţă de la distanţă că aici nu este o pădure, ci o aşezare.

Folosită drept scut de suedezi, asediată de ruşi, iubită de finlandezi

După ce cobori din feribot, te aşteaptă un lung şir de biciclete. Pe şa, ai ocazia ca, in jumătate de zi, să vizitezi numeroasele obiective din acest mic arhipelag. Poţi pedala liniştit, deoarece pe petecele acestea de pămant circulă doar cateva maşinuţe ale localnicilor. Zona este locuită, cateva mii de oameni avand privilegiul de a se trezi in fiecare zi in acest mic paradis verde, aproape lipit de ….

Fortăreaţa de la două vasle de Helsinki

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.