FINLANDA: Guvernul ia masuri pentru a incuraja economiile pentru …

0
1559

O noua lege lansata recent de Guvernul finlandez este menita sa incurajeze puternic economiile realizate de populatie in vederea pensiei. Potrivit prevederilor acestei legi , care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010, aceste economii vor fi realizate prin conturi de economisire individuale carora li se aplica sistemul de taxare EET (exempt, exempt taxes), adica taxarea castigurilor financiare realizate numai la plata beneficiilor in loc de taxarea anuala. Pentru a beneficia de acest avantaj fiscal major, posesorii conturilor de economii vor trebui sa-si mentina contributiile in aceste conturi pina la implinirea varstei de 63 de ani si sa acceada la beneficii numai sub forma unor plati care sa se intinda pe o perioada de minimum 10 ani. Sunt exceptate de la aceasta regula produsele de asigurare pentru pensie deja existente.

Limita de varsta de 63 de ani se va ajusta in concordanta cu schimbarile ce vor interveni in ceea ce priveste varsta limita de pensionare din sistemul public. Din 2016, vasta de pensionare din sistemul public si cea de la care va fi permis accesul la beneficiile conturilor de economii individuale pentru pensionare se vor egaliza, considerandu-se ca perioada de 7 ani care mai ramane de parcurs pina la acest moment este suficienta ca populatia sa se obisnuiasca cu noile reguli.

Finlanda a adoptat deja, in 2005 si 2007 o serie de reforme in sistemul de pensii, introducand conceptul varstei de pensionare flexibile (intre 63 si 68 de ani), precum si abolirea formelor de pensionare anticipata individuala sau ca urmare a pierderii locului de munca. A fost adoptata, de asemenea, o lege unica a pensiilor pentru salariatii din sectorul privat, Employees Pension Act, astfel incat numai agricultorii, marinarii, angajatii din sectorul bugetar sau persoanele care lucreaza pe cont propriu mai beneficiaza de legi speciale cu privire la pensii.

FINLANDA: Guvernul ia masuri pentru a incuraja economiile pentru ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.