Finlandezii sunt alarmaţi de cerşetorii români din Helinski

1
1751
Finlandezii sunt alarmaţi de cerşetorii români din HelinskiCerşetorii romani de pe străzi au alarmat locuitorii din Helsinki. BBC relatează că finlandezii au alertat poliţia, presa şi serviciile sociale, fiind şocaţi de cei care stau in carje cu mana intinsă şi cu copii langă ei.

Finlandezii sunt ingrijoraţi mai ales de soarta copiilor romani obligaţi să stea in frig să cerşească. Potrivit cotidianului naţional Helsinki Sanomat, cerşetorii romani, cei mai mulţi de etnie romă, obligă şoferii de maşină să oprească la intersecţii şi să cumpere bijuterii false.

Ei fură portofelele celor mai puţin atenţi şi ocupă in fiecare dimineaţă strategic centrul capitalei finalndeze. Potrivit publicaţiei, romanii au declarat că sunt sinistraţi in urma inundaţiilor din Moldova. Acostarea persoanelor pe stradă şi cerşitul sunt interzise prin lege in Finlanda.

1 COMENTARIU

  1. Socati sint si romanii de aici caci mi-a fost mai mare rusinea cind o profesoara de la scoala la care invat m-a intrebat de ce romanii din fata magazinului Sokos cersesc?.In ceea ce priveste sustragera bunurilor, aici ,finlandezii nu au conceptul ca cineva poate sa fure.Mergi cu geanta deschisa, cu portofelul in buzunarul de la spate, la vedere si nu ti-l ia nimeni,ba,mai mult uiti geanta in autobuz si dupa ce astepti la capat, constati surprins placut ca nimeni nu s-a atins de ea sau de vreun ubiect din interior. Scapasem de frica de a-mi proteja genta, acum acea frica a revenit.Asteptam intr-un magazin pe sotul meu si un batrinel a intrat in vorba cu mine, m-a intrebat de unde sint si cind i-am zis din Romania, mi-a raspuns ca „A,tzigani, mustalainen, adica tigani, am simtit ca ma topesc, atunci as fi dorit sa nu fi spus ca sint din Romania.Trist ca Romania e stiuta ca o tara de „tigani”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.