Finlandezii, exasperaţi de cerşetorii români

0
1452

Skating at The Railway Square starts December 1st.

Oficialii de la Helsinki iniţiază o campanie de primăvară prin care cer locuitorilor oraşului să nu ofere bani cerşetorilor romani de etnie romă, solicitand in acelaşi timp ajutorul autorităţilor din Romania, relatează „Helsingin Sanomat”, in ediţia electronică.
Potrivit oficialilor, autorităţile de la Helsinki au hotărat infiinţarea unui cont pentru donaţii care să ajungă la romii din Romania. „Imediat ce găsim organizaţii partenere”, (vom realiza acest lucru), spune cercetătorul special Johanna Seppala, din cadrul primăriei din Helsinki, subliniind că primăria caută organizaţii cu care să colaboreze.
Banii ar fi utilizaţi pentru a promova imbunătăţirea condiţiilor de locuit, de educaţie, angajare şi a serviciilor sociale şi de sănătate in Romania. „Fondurile din campanie ar putea fi direcţionate pentru instruirea etnicilor romi in domeniul construcţiilor, de exemplu”, a continuat ea.
Seppala s-a aflat in vizită in Romania săptămana trecută, unde a vizitat satele de romi din zona oraşului Craiova. Ea a caracterizat condiţiile din această zonă drept inacceptabile pentru un stat membru al UE…. Curentul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.