Un politician din Finlanda solicită retragerea ţării din Uniunea Europeană

0
2200

Finlanda va părăsi Uniunea Europeană şi se va poziţiona ca Elveţia pentru a îşi proteja independenţa, în cazul în care Laura Huhtasaari, candidatul prezidenţial din partea partidului eurosceptic Adevăraţii Finlandezi, va câştiga alegerile din luna ianuarie, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Laura Huhtasaari, numită şi „Marine Le Pen a Finlandei”, consideră că are şanse de a câştiga alegerile prezidenţiale din luna ianuarie, datorită ieşirii partidului Adevăraţii Finlandezi din coaliţia guvernamentală.

„Creşterea numărului partidelor europene care critică UE şi imigraţia se datorează unei politice rele şi nedrepte. Finlanda are în zona euro doar rol de pierdere şi de contribuabil. Nu ne dorim ca Finlanda să devină o provincie a Uniunii Europene”, a declarat Huhtasaari.

Formaţiunea naţionalistă Adevăraţii Finlandezi a devenit al doilea partid din Parlament în 2015, obţinând 17.7% din voturi, însă susţinerea publicului a scăzut din cauza alăturării coaliţiei guvernamentale. În luna iunie 2017 a fost înlăturat de la guvernare deoarece îşi aleseseră un lider condamnat deja pentru declaraţii rasiste.

 Tot în luna iunie, Laura Huhtasaari a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al partidului Adevăraţii Finlandezi.

„Acest joc este brutal. Partidele mari vor să dispărem de pe harta politică. Nimeni nu este în politică să îşi caute prieteni”, a adăugat aceasta.
http://www.mediafax.ro/externe/un-politician-din-finlanda-solicita-retragerea-tarii-din-uniunea-europeana-16852953

#PRESIDENTINVAALIT 2018

Erikoishaastattelussa Laura Huhtasaari: Presidentin täytyy huolehtia kansallisvaltion edusta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.