Finlanda vrea sa reduca salariile angajatilor pentru a-si reduce deficitul

0
1665

Taierea de salarii a fost una dintre principalele arme cu care guvernele europene au luptat impotriva crizei si au depait problemele de deficit bugetar. Dupa 3 ani de recesiune, cu putin spatiu de manevra in domeniul cheltuielilor publice, Finlanda trebuie sa reduca salariile, scrie Bloomberg, relateaza Mediafax.
Masura este necesara pentru a strange 400 de milioane de euro, in caz contrar existand riscul retrogradarii ratingului de tara.
Cea mai mare provocare pentru guvernul finlandez este taierea salariilor fara a provoca un val de ura si o miscare anti-UE sau, mai rau, o „revolta” care i-ar inlatura de la putere.
Planul ministrului economiei Olli Rehn si al ministrului de finante Alexander Stubb, este de a convinge sindicatele sa reduca salariile cu 5% in propriul interes, in conditiile in care aceasta masura ar ajuta puternic exporturile si ar alimenta cresterea. Guvernul finlandez vrea sa ofere sindicatelor un termen pentru acceptarea masurilor de austeritate, in acest caz iunie 2016.
alex_stubb

Finlanda vrea sa reduca salariile angajatilor pentru a-si reduce deficitul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.