Intilnire cu Parintele Ioan Sauca care se afla in Finlanda

0
2495

Parintele Heikki Huttunen m-a rugat sa anunt ca :

Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko

Duminica 23.9.2007
dupa slujba Parintele Ioan Sauca care se afla in Finlanda pentru
cateva zile, doreste sa vorbeasca romanilor de aici.

Intalnirea va avea loc in Biserica ortodoxa din Tapiola (Kaupinkalliontie 2 Espoo 02100).

http://www.ort.fi/espoo/

http://www.ort.fi/espoo/romana.htm

Parintele participa si la slujba.

Numai Bine !

Pr. profesor Ioan Sauca (Romania) este, de la 1 ianuarie 2001, directorul Institutului Ecumenic de la Bossey, afiliat la Universitatea din Geneva. Alegerea sa pentru această funcţie s-a făcut dintr-un număr de 22 de candidaţi, teologi de prestigiu din diferite ţări ale lumii, care au fost intervievaţi de o comisie cu o componenţă de asemenea internaţională. „Cerinţele şi aşteptările sunt enorme şi mă străduiesc să fac tot ce-mi stă in putinţă să fiu la inălţime şi să-mi reprezint Biserica şi neamul cu cinste şi responsabilitate”, a declarat pentru buletinul „Viaţa Cultelor” noul director.

Preotul Ioan Sauca este primul roman şi al doilea ortodox – după teologul grec Nikos Nissiotis, in 1965-1974 – care ocupă un post de o asemenea importanţă la acest institut funcţionand sub auspiciile Consiliului Ecumenic al Bisericilor, cu sediul la Geneva.

in ţară, Părintele Sauca a realizat in urmă cu circa zece ani primele manuale de religie pentru clasele primare din perioada postcomunistă; din 1994 a lucrat ca Secretar Executiv de Studii Ortodoxe şi Relaţii in Misiune la Consiliul Ecumenic, iar din 1998 a ocupat un post de profesor la Institutul Ecumenic de la Bossey. in acest institut au studiat, de la infiinţarea lui, in 1946, un mare număr de teologi romani. in anii 1980-1988, aici a funcţionat ca profesor actualul Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, i.P.S. Daniel Ciobotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.