Finlanda vrea actiuni la bancile spaniole drept garantii pentru ajutorul financiar

0
1520


Finlanda este in discuţii cu Spania pentru a obţine acţiuni la băncile spaniole in schimbul contribuţiei Finlandei la pachetul de ajutor financiar convenit cu lideriui europeni.

Jutta Urpilainen, ministrul de finanţe al Finlandei, a declarat că vrea să obţină garanţii in schimbul contribuţiei la pachetul de ajutor financiar pentru băncile spaniole, in valoare de 100 miliarde de euro, pentru a-i apăra pe contribuabilii finalndezi de eventuale pierderi.

„Am discutat opţiunea acţiunilor la bănci. Există mai multe alternative şi este incă imposibil de spus in ce fel vor arăta garanţiile”, a declarat ministrul la postul local de televiziune YLE TV1, citat de Bloomberg.

Urpilainen dispune de numai cateva săptămani să obţină de la Spania garanţii care să-i apere pe contribuabilii finalndezi de eventuale pierderi, inainte transferul primei tranşe a ajutorului, din luna iulie.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au decis in această săptămană ca Spania să primească 30 de miliarde de euro in această lună.

„Discuţiile cu Spania se află in desfăşurare, iar calendarul este o provocare”, a spus ministrul finlandez.

Finlanda vrea actiuni la bancile spaniole drept garantii pentru ajutorul financiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.