Finlanda si Bruxelles, cele mai competitive zone din UE

1
1733

Finnish Tourist BoardFinlanda, dintre state si Bruxelles, dintre regiuni, sunt cele mai competitive zone europene, iar majoritatea regiunilor apartinand celor zece noi state membre ale UE sunt slab plasate, din acest punct de vedere, potrivit unui studiu anglo-american.

Acest studiu a fost efectuat de catre academicieni de la Universitatea britanica Sheffield, in colaborare cu profesori ai Universitatii George Washington din Statele Unite si se bazeaza pe masurarea competitivitatii cu ajutorul unui indice care masoara investitiile, nivelul de angajare in dezvoltare si cercetare, precum si numarul cererilor de brevetare.

De asemenea, studiul a mai luat in calcul si infrastructura pentru transport si nivelul de accesibilitate al acesteia, dar si productivitatea muncii, PIB pe cap de locuitor, veniturile si rata somajului.

„Nu exista numai o divizare evidenta intre vechea si noua Europa, ci si o dependenta in crestere de zonele urbane europene, ca sursa de competitivitate”, a declarat profesorul coautor al studiului bianual, Robert Huggins.

Regiunea finlandeza a orasului Helsinki, in care este plasat sediul celui mai mare grup producator de telefoane mobile din lume, Nokia, s-a clasat pe locul doi, dintre cele 118 regiuni europene luate in calcul.

Zona Parisului s-a plasat pe locul trei, in timp ce Stockholm a ocupat locul patru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.